BT Hasselt en Basket lummen hebben onlangs afgesproken hun samenwerking verder te zetten en te versterken. Dat geldt zowel voor het project ‘ Limburg Lizards’ dat tot doel heeft het meisjes- en damesbasketbal te promoten als voor de ‘Limburg talent Factory’ dat tot doel heeft de jeugdwerking van beide clubs naar een hoger niveau te brengen.


Limburg Talent Factory

De vorig jaar opgerichte Limburg Talent Factory gaat verder onder de leiding van Coach Pascal Angilis (sedert kort ook assistent-coach van de Belgian Cats) en breidt uit. Waar er dit seizoen nog maar alleen met de U12 werd samengewerkt, komen daar vanaf volgend seizoen ook de U10 en de U14 bij.  Onder leiding van coach Angilis, die de overkoepelende coördinatie van het project doet, en samen met de jeugdcoördinatoren Danielle Bosmans, Stefan Coenen en de coaches van beide clubs zal er hard gewerkt worden om onze spelertjes naar een (nog)  beter basketbalniveau te brengen en talentontwikkeling te stimuleren. LTF zet ook in op de vorming en opleiding van onze jeugdcoaches, het organiseren van kampen tijdens de vakantieperiodes en op deelname aan het bekende X-mas tornooi in Kortrijk.

Een kwaliteitsvolle opleiding aanbieden en onze jongens veel plezier laten beleven aan basketbal, dat is het doel van LTF, van Basket Lummen en BT Hasselt.

Limburg Lizards

Jullie hebben zeker al eens gehoord van de Limburg Lizards.

De Limburg Lizards is een samenwerkingsproject dat tot doel heeft het damesbasketbal te promoten, meer meisjes aan het basketten te krijgen er voor te zorgen dat ze een kwaliteitsvolle opleiding krijgen. Daarbij wil het project ook kansen geven aan meisjes die het moeilijk hebben in hun eigen club  omdat er in die club te weinig meisjes van hun leeftijd of hun spelniveau aanwezig zijn.

Basket Lummen en Hasselt BT zijn de clubs die de basis vormen van het project maar andere clubs kunnen en mogen zeker mee instappen in het project. Er werd/wordt al samengewerkt met KBBC Miners Beringen, Gems Diepenbeek en Basket Zonhoven. De Limburg Lizards zijn dus geen aparte club maar maken deel uit van de werking van de organiserende clubs, waarbij elke club bijdraagt in de kosten.

De ploegen spelen dus niet onder de naam van Limburg Lizards maar wel onder de naam van de organiserende clubs,  met de vermelding dat ze tot de Limburg Lizards behoren.

Wie zijn de Limburg Lizards?

Tot de leeftijdscategorie U12 spelen jongens en meisjes gemengd, nadien worden ze opgesplitst. De Limburg Lizards brengen dus meisjesploegen in competitie van U14, U16 en U19 met daarnaast ook seniorsploegen in 1ste en 2de landelijke. De echte toppers komen terecht bij Athenas Lummen in 1ste nationale, top van de opleidingspiramide van de Limburg Lizards.

Het is duidelijk dat het geven van een hoogstaande basketbalopleiding een van de voornaamste doelstellingen is van het project : elke jeugdspeelster moet zich maximaal kunnen ontplooien als speelster en als persoon. Daarvoor zorgt onze coaching staff met bekende en gereputeerde coaches als onder meer Tom Johnson, Geert Vanhove, Chris Put, Mithun Wijnen en nog tal van anderen  in goede samenwerking met de ouders. Tijdens de vakanties worden er basketbalstages georganiseerd en in december wordt er deelgenomen aan het bekende X-mas tornooi in Kortrijk.

Maar bij de Limburg Lizards is het vanzelfsprekend ook belangrijk dat iedere speelster op haar niveau kan spelen en plezier kan hebben in basketbal

 

Interesse in de Limburg Talent Factory of de Limburg Lizards, neem contact op met Pascal Angilis (LTF) en Geert Vanhove (LL)